Assalamualaikum...
hye semua :)
Bahan-bahan :
50 kulit popia.
2 ulas bawang putih.
3 biji bawang besar.
3 biji telur
1 biji sengkuang
1 lobak merah
1 biji telur (untuk melekatkan samosa gulung)
Cara-cara :
- Bawang besar dan bawang putih dipotong dadu. Panaskan minyak dan tumis bawang sehingga naik bau.
- Masukkan telur sengkuang dan lobak merah. Gaul hingga sekata.
- Masukkan sedikit garam.
- Kacau hingga sekata.
- Tutup api dan biarkan sejuk seketika.
- Kemudian, ambil sekeping kulit popia, letakkan inti dan gulung. Letakkan sedikit telur di hujung kulit popia sebagai gam. Buat sehingga habis kulit popia.
- Goreng popia dalam kuali panas sehingga warna kekuningan.
No comments:
Post a Comment