Assalamualaikum
hye semua :))
Bahan-bahan :
3 Paket Biskut Marie berperisa coklat (ikut citarasa anda)
250gm Cheese Cream Tatura
2 cawan kecil gula.
1/2 tin atau lebih susu pekat mengikut selera masing-masing.
1 Coklat bar
1 buttercup
Cara-cara :
Step 1 :
Step 2 :
Step 3 :
#Boleh hiaskan topping dengan apa sahaja kegemaran anda sepertu Milo, serbuk oreo atau pun sagat coklat.
Step 1 :
- Pukul Cream Cheese.
- Masukkan susu pekat dan gula
- Masukkan susu segar dan putar sehingga kembang.
- Lapis pertama mestilah Susunan biskut ye.
Step 2 :
- Panaskan kuali kemudian masukkan buttercup serta coklat.
- Masak sehingga agak pekat.
- Hancurkan biskut dan ratakan di dalam bekas.
- Lapiskan biskut dengan cream cheese.
- Kemudian ratakan lagi biskut dan lapiskan dengan coklat.
- Ulang langkah 2 dan 3 sehingga habis kesemua bahan tadi.
- Cream cheese yang baki dicurahkan dilapisan paling atas sebagai lapisan terakhir.
- Simpan dalam peti ais sekurang-kurangnya 3 jam.
No comments:
Post a Comment